torsdag 11 december 2014

Fler av julens växter ......


..... julen är, för mig, väldigt väl förknippad med massor av växter utöver granen.

Julens doft nummer ett kommer från hyacint, jag använder mig bara av vit eftersom den inte har migränframkallande doft (som både de rosa och blåa).
På soffbordet är de nerstoppade i varsitt konservglas och kompletterade med en burk vita och silverfärgade kulor och hjärtan.


Våra fönster är väl inte direkt överdekorerade i vanliga fall och vi har nästan bara orkidéer.
På soffbordet står en del mässingsstakar för stearinljus och till advent åkte en elektrisk mässingsstake fram i fönstret, den kompletterades med den egenhändigt gjorda pappstjärnan.


Som kronan på verket kom min älskade make hem med en ny phalenopsis härom kvällen, den fick givetvis hedersplatsen i fönstret.

Har ni några "måste" växter till advent och jul?

Ha en härlig torsdag. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Meta sa...

Måste och måste, det är alltid roligt med vissa växter som hör hemma just då. Det där med allergi spelar mig ofta ett spratt. Hyacinter bara älskar jag men inte ens den vita få komma in i år. Det får bli amaryllis istället och lite grönt, även den äkta varan får vi hålla igen med.
så kan det vara i bland, Tar igen det ett annat år.
Ha en fin kväll
Kram Meta

Pia Gustafsson sa...

Det visste jag inte om hyacinter, bra tips! Orkidéer är verkligen fina och pampiga tycker jag. Din stjärna är så fin där i fönstret och du.. Tack för peppning!Kraaaam Pia