onsdag 22 oktober 2014

Förvara .......


........ nu är vi där igen, nu är vi där när allting vi njutit av utomhus under sommarhalvåret ska få plats någonstans.
Är det bara jag som undrar, hur fick allt plats förra året :o
Utomhusmöblerna tvättas och stuvas in i garaget, gräsklippare likaså (dessutom ska den byta plats med snöslungan), växterna in i växthuset (hoppsan fick de inte plats)..........
Hibiskusarna flyttade in redan i början av september och nu är det dags för resten. Olivträden, agave och boungavillea fick inte plats i växthuset, de stackarna måste stå ut med den torra inomhusluften.
Olivträden klarade sig hyfsat förra vintern i hallen, så det kanske funkar i år med (håller en tumme för det).


Det ena olivträdet får sällskap av några rostiga, men ack så kära fotogenkannor, en lika rostig fotogenlampa och en låda flaskor.
När jag kolsyrar vatten, häller jag gärna över det i en flaska med patentkork istället för de fula sodastream-flaskorna. Snyggare att ställa fram på bordet och framför allt trevligare.


Jag vet inte om jag kom ihåg att tipsa om att ta till vara på resterna från hemgjord apelsinsaft, i vilken fall jag torkar dem och använder dem sen som krydda i allehanda bakverk och desserter. Helt perfekt om man bara vill ha lite, lite smak av apelsin.

Ha en härlig onsdagskväll. Tjingeling ♥

Om någon är intresserad har jag några glasburkar kvar, HÄR ;-)

3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Du är ju så makalöst huslig och smart du.. Bra tips! Kraaam Pia

Meta sa...

Tack för tipset om apelsinskalen. Ja nog är det knöligt allt med alla växter som ju blir större för varje år Mitt olivträd är för högt för växthuset i år. Det blir att hysa in både här och där hos grannar och köket i paviljongen skall jag låna i år.Då får jag ju passa med vattningen förstår.
Ha en skönt slut på veckan
Kram Meta

G:a Affären sa...

Tänk jag tror alla trädgårdsmöbler och annat sväller under sommaren. Jag brukar kunna pussla in allt men i år står fortfarande en soffa kvar där ute. Jag började i fel ände så den blir nog kvar.
Så fint med torkad apelsinskal på burk! Och smart tips dessutom.

Kramar
Cia