onsdag 3 september 2014

Alldeles naken ......


...... väldigt lik en krokus i nästan allt förutom att den är alldeles naken där den står i höstflor, nakna jungfrun eller tidlösan.


Den förökar sig mer och mer för varje år, det blir väldigt tydligt på våren när de enorma bladrosetterna tar över rabbaten helt :o


Vidjehortensian har gått från sommarvit till höstlime, men är precis lika snygg för det. Blodtoppen, giganten i rabatten är riktigt läcker. Historian med de röda bladen - den kommer jag aldrig ihåg vad den heter. Men den kommer tillbaka lika troget varje år, trots att den varken får näring eller blir vattnade i sina krukor.


Tillsammans fick de bilda veckan stilleben på bordet vid entrén.
Ha en underbar avslutning på torsdagskvällen. Tjingeling ♥

Psst!!!! Ni som undrade!!!
Den röda, storfruktiga hasselnöten, blir ca 2-3 m hög, härdig upp till zon 3 (etiketten och blomningen finns HÄR)

3 kommentarer:

A House With A View sa...

Så vackert du har vid entrén! Det gör jättemycket för intrycket att välkomnas med vackra ting fint dekorerat! Vacker urna.

Kramizar aka

Meta sa...

Vad vackert det är i din kruka. Tidlösan blommar i massor hos mig. Lite tidigt tycker jag att det är. En granne sa att det blir en tidig höst dåoch kall vinter usch, Jag vill behålla det härliga vi har nu ett bra tag till
Ha det gott
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Vackert stilleben. De mörkröda färgerna så fina till lime och tilösans lila. Även här har tidlösan börjat komma upp. Har just flyttat en brödback full med lökar. Svårt att planera så att bladen får plats på våren, och sen blir täckta av annat så man sen slipper se det fula nervissnade och lagom till blomningen är det ju praktiskt om det är dags att klippa ner det som finns runt så att de syns igen. Men nu hoppas jag problemet är löst en gång för alla. Gillar verkligen denna lilla jungfru.
Allt gott
Anette