måndag 11 augusti 2014

Drivhus i drivhuset ....


..... den här sommaren har verkligen drivit på allt, allt växer som jag vet inte vad. Värme, fukt och vatten (är så tacksam för brunnen med bevattningsvatten som aldrig sinar).
Ni som besöker mig frekvent kanske kommer ihåg att jag fick problem med sköldlöss på alla citrusar och lagerbusken.
Citrusträden har hämtat sig efter den brutala behandlingen och växer på ordentligt (visserligen kommer det att tid innan de blir lika stora igen, men de lever ju).
Lagerbusken däremot, den kommer inte (på några som helst villkor) att komma inomhus något mer :o Jag kommer att testa att plantera den på friland, överlever busken vintern hoppas jag att lössen inte gör det. Jag har också gjort ett nytt försök med sticklingar, men jag vet att det är svårt (skam den som ger sig).


När jag ändå var igång med sticklingar, har jag testat något (för mig) helt nytt; rossticklingar. Vi har nämligen en helt ljuvlig enkel honungsros som funnits här vid huset sen det byggdes. I den fortsatta renoveringen av trädgården är förhoppningen att vi ska kunna ha honungsrosor vid vår stora entrétrappa istället för randgräs och diverse ogräs :o Håll tummarna att jag lyckas med mina sticklingar!


De värmeälskande chili/paprika växer och frodas i den enormt fuktiga värmen. Paprikan ovanför är ny för året "Sweet Banana", ska bli spännande att testa.


Efter förra årets superheta odling, odlar vi som omväxling bara mild chili i år och "Jalapeno" är den enda chilin med någon som helst styrka. Jalapeno är den perfekta inläggningschilin, lagom het tillsamman med massor av vitlök.


Avslutar med lite nostalgia!
Kärnan från den första avocadon jag smakade (någon gång på 70-80-talet) hamnade i en kruka och blev till ett stort träd. Jag var bara tvungen att testa igen ;-) Grodde gjorde den i alla fall, nu återstår bara att se vad som händer här näst :o

Första vardagen, med tidig uppstigning och inrutade tider är avklarad. Phuuuu!

Ha en härlig avslutning på måndagen. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Kul att testa sig fram med sticklingar och annat. Avokado-kärnor var ju poppis att plantera då. Kraaam Pia

Meta sa...

Kan bara säga lycka till med dina sticklingar.Det gå säkert bra. Annars är det bara att göra om och bättre. Hur det nu kan vara
Ha det gott på jobbet
Kram Meta