lördag 5 juli 2014

Morgonsol ......


....... jag skulle, med enkelhet, kunna vänja mig vid att äta frukost ute med morgonsolen i ryggen :-)


Vårt 40-talshus har en stor lummig trädgård som helt naturligt blir vårt uterum på sommaren. Givetvis finns det både drömmar och planer på något mer ombonat för de lite fuktigare och kallare kvällarna, men dit har vi inte kommit än.


På husets södersida finns en liten, liten altan med tak, men det är allt. Visst finns det möjlighet för några få personer att sitta där och det gör vi också. Här är drömmen och planen av helt annan karaktär och inom några få år är vi förhopningsvis där :-)
Tills dess njuter vi av närkontakt med trädgården, under träden för att få skugga.


Eller längs husets västra sida i kvällssolen. I år har vi en högst tillfällig uteplats mellan växthus och syrenhäck i väntan på att vårt nya plank ska komma på plats och skydda vår medelhavsoas.


Det är egentligen här vi vill sitta och njuta på kvällarna. Förra året, och ytterligare några år tidigare, hade vi ett tillfälligt skydd av bambu. Det fungerade jättebra, men under den senaste hösten och vintern gav det upp och nu ska här upp ett svart glest plank i stället.
Snart får vi tillbaka vår skyddade medelhavsoas, där vi njuter av kvällssolens sista strålar silade genom valnötsträdets krona.


En liten uteplats till har vi, men den används mest av dottern som soldäck :o, det är uppe på vår balkong. Vindskydd i form av markisväv måste till för att läa av och få lite insynsskydd.

Nu tänker i alla fall jag leta inspiration hos övriga Farbikörer, som HÄR presenterar veckans tema.

Ha en underbar lördag. Tjingeling ♥

3 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Åh så många härliga sittplatser!
Din trädgård ser sååå underbar ut...
Önskar dig en skön kväll!
Kram Titti

Pia Gustafsson sa...

Åhh vad jag gillar din stil.. Kraaam Pia

Villrose sa...

En toppen start på dagen!
Koselig hus og hage :-)