tisdag 17 juni 2014

Inget ont som inte har något gott med sig .......


.....tack vare, eller på grund av, tågstrejken har vi fått det lite trixigt att få ihop resandet till och från jobb i familjen.
Maken tågpendlar normalt sett, går inte bra just nu :o. Dottern (som normalt sett inte bor hos oss) sommarjobbar, natt dessutom, går inte att åka kollektivt. Sonen går visserligen till sitt jobb och jag, jag fick en anledning att cykla på min fina cykel ;-)
Det är inte så farligt långt, 13 km enkel resa, men i går i ösregn var det inte så nice. Men idag när solen sken och det var gött ute, då var de riktigt trevligt må jag säga.


Det är riktigt skönt att komma hem till den gröna trädgården, visserligen lite stökig men den är vår. Är inte valnötsträdet vackert så säg? Jag älskar bladverket.


När jag plockade jordgubbar upptäckte jag att potatisen blommar :-) Det blir nog inte hemodlad potatis till midsommar :-o


Doften från pionerna känns lång väg, men blomhuvudena är så tunga att de nästan lägger sig på marken. Tror jag ska plocka av de som hänger lägst och ta in i en bukett.


Framsidan av huset går inte i samma romantiska stil som baksidan, mer stilren och kommer att bli ännu renare och mer lättskött under semestern (hoppas jag!!).

Ha en härlig avslutning på tisdagskvällen. Tjingeling ♥

1 kommentar:

Pia Gustafsson sa...

Fint du har det i trädgården. Pionerna doftar ju så gott fast de blommar inte riktigt ännu här. Jobbigt med tågstrejken. Kraaam Pia