lördag 14 juni 2014

Full fart ......


........ nu har även purpurflädern slagit ut sitt vackra rosa spetsflor, så läckert mot de mörkt, mörkt röda bladen. Citronerna är inhandlade så i morgon, i morgon blir det till att plocka fläderblommor, både vita och rosa. Jag blandar dem aldrig utan låter de rosa ge rosa saft och de vita den mer traditionella färgen.


Några Madame Hardy klarade sig i hagelskuren i går, tur att de flesta ändå var knoppar.


Lavendelblommorna är på väg att slå ut under de röda Flammentanz rosorna. Jag återkommer med kombon när några nya rosor ersatt de som brutalt slogs sönder av haglet.


I dag skördade jag till och med de första jordgubbarna för året, de trivs bra i sin pallkrage. För att skydda dem mot fåglarna har jag satt i mina vanliga bågar och spänt över lite växtväv (jag gillar inte att plocka bort småfåglar från nät). I förgrunden är det sparris, egentligen är nästan hela landet täckt av sparris, i bakgrunden är det blommande sallad (det enda som sniglarna låter vara i fred, blommorna alltså inte salladen).

Ha en underbar avslutning på lördagskvällen. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Meta sa...

Mums med färdiga jordgubbar,Önskade att kolonin var dubbelt så stor så jag kunde ha både fläder och andra träd.Nu är det inte så, jag få njuta av dina bilder istället.Det kanske hade varit skönt att kunna få bli opererad och inte gå så här, Tyvärr är det väl best att lyda farbror doktorn de vet nog best.Hoppas jag.
Ha en fin söndag och lycka till med saften
Kram Meta

Charlotta sa...

Jordgubbar behöver skyddas från stöld, men man kan ju inte klandra fåglarna för att de försöker. ;)
Ha det gott!