söndag 1 juni 2014

Flyttdags .......


........ våra krukodlingar har minskat i storlek under vintern :-( Förvånansvärt många växter har inte överlevt vintern, eller så har de tagit väldigt mycket stryk. Citrusträden (som jag fick klippa ner in på bara stammarna) kommer igen men kommer ta lång tid innan de blir så pampiga som de var innan. Fikonet klarade sig inte och det smärtar, det var ju ändå nästan två och halv meter högt och riktigt kraftigt. Den ena bougainvillean dog och den andra klarade sig med nöd och näppe.

Hibiskusarna har väldigt få blad, men desto fler blommor, och de har tagit första steget ut till sommarlivet i frihet under bar himmel.


Trådgardinerna sattes upp på altanen för att skugga de ömtåliga bladen från den starkaste solen.


Nu får vi ha det lite trångt i ett par-tre veckor innan de kan flytta ner till uteplatsen och skapa lite medelhavsstämning med sina överdådiga blommor.


Trädgården formligen svämmar över av aklejor i alla regnbågens färger, lika bra att fylla vaserna medan det går.


Även de små söta violerna (som jag glömt namnet på) har fått flytta ut på altanen i de numera grå-vita krukorna.

Fler söndagsbilder från den första söndagen i juni finns HÄR
Ha en underbar söndag. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Aklejor är ju bara såå underbara. jag ska härma dig och plocka en stor bukett. Snygg vas, är den från Portugal? Kraaam Pia

Meta sa...

Tyvärr är det så ibland med räden de tål inte så mycket. Här har det i alla fall klarat sig iår inte förra året. Det var en stor Hibiskus du har den kommer nog att ge mycket glädje i sommar för den skall ju bli varm har jag hört.
Ha en fin vecka
Kram Meta