torsdag 8 maj 2014

Trivsamt .....


 ....... jösses så fort den här veckan försvann och det var helt plötsligt dags för Fabrikens torsdagstema - kök. Eftersom jag trivs så himla bra i vårt kök var det svåra inte att välja motiv och bilder, det svåra var att välja bort.

Vi har originalköket kvar i vårt 40-talshus, snickerier, placering av spis och kylskåp. Det är ett rent arbetskök med bänkar på två sidor med ett två-meters fönster mellan.
En hel del förvaring blir i fönstret, det som ska vara lättåtkomligt men som också är snyggt att titta på.

En trappstege, från det blå-gula varuhuset, är nödvändig när skåpen går ända upp till taket, 290 cm ovanför golvet.


Även rullbordet kommer från samma varuhus och är helt suveränt som extra yta. Hyllorna är perfekta för förvaring. Det blir lite mer personligt och trivsamt med udda burkar, nya och gamla blandat.


Som sagt, spisen och kylen har inte den optimala placeringen, men den är original och får vara kvar. Bredvid spisen, i en gammal verktygslåda, har vi samlat ihop olika sorters olja och vinäger.
Färgen på luckorna är vald med omsorg och tog många vändor till färgbutiken innan jag blev nöjd. Låd- och skåpshandtag kommer från Ölands Byggnadsvård (Glömminge, de har också webshop).
Hålet ovanför lådsatsen är till för en skärbräda som snart är på plats igen.


Ännu fler udda burkar för förvaring står ovanpå den bästa och snyggaste förvaringen i köket, Boet kryddhyllan, kommer också från Ölands Byggnadsvård. 

Fler trivsamma Fabrikskök finns HÄR
Ha en underbar torsdagskväll. Tjingeling ♥

4 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så fint med en Redarhylla, och ett rullbord är väldans praktiskt!! Kram Johanna

Sara Mattsson sa...

Vilket fint kök!

Scottishmoments sa...

Fint och mysigt kök! Här i Skottland är köket ofta ett arbetsrum med tvättmaskin osv också. Mycket märkligt tyckte jag i början att ha tvättmaskin i köket. Och inget bord och stolar. I vår stuga har vi dock ett 'svenskt' kök
Med bord och stolar men utan tvättmaskin hihi.

scottishmoments sa...

Vet inte vad som hänt med min bloggerprofil... hm...nåt fel på den tror jag...
Hälsningar från scottishmoments.com