torsdag 1 maj 2014

Släpp in ljuset ......


....... den främsta orsaken till att vi trivs så bra i vårt hus är ljuset, ljuset som kommer in genom alla STORA fönster.
I hallen har vi dessutom förstärkt ljuset med ljust golv, vita väggar, tak och trappa. Men där tar det stopp, inte så mycket vitt på vitt - det ska vara kontraster.


Hallen har dessutom glasade dubbeldörrar som släpper i massor av ljus (och kyla på vintern, därav de mörka draperierna).


Den härliga stolen har jag klätt om med mormors persianpäls ;-) Stolarna kom i par, så jag har ytterligare en, som inte är omklädd än.


Matsalen har fönster åt norr och öster, mormors broderade spetslakan får tjäna som vita, skira gardiner. Närmast fönstret sitter ännu skirare nätgardiner som dämpar den värsta solen. Matsalen har snart bara vita stolar, men de kontrasteras gamla ekskåp.


Köket är LJUST med västerfönster, här behövs minsann inga vita väggar. Istället är skåp och väggar svagt vaniljsåsgula med några vita inslag.


Veckans torsdagstema ger fler ljusa inredningsideér HÄR.

Ha en underbar första maj. Tjingeling ♥

3 kommentarer:

Helena sa...

Ni har så fint hemma, och du tar så fina bilder! Jag vet inte om jag sagt det innan, men skulle du inte kunna lägga upp bilderna på bloggen så att de blir större? Så ser man dem ännu mer, det förtjänar de! :-)

Scottish Moments sa...

Första bilden är så VACKER!!!
Inspiration!!

Annika Christensen sa...

Ja det var just och fint.
Kul och se.
Allt gott
Annika