fredag 2 maj 2014

Serverad på silverfat ...


....... årets allra första, nyskördade, gröna sparris förtjänar verkligen att serveras på silverfat. Godare primör finns inte, speciellt inte om den kommer från egen trädgård.
Nu tar det väl ett par dagar innan vi får ihop till en middag, men de kan vänta i ett glas vatten i kylskåpet ett par dagar utan att ta skada.


På spisen står en annan primör och sprider sin doft, till lunch blir det nässelsoppa med färskost, toppad med kokt ägg. En klassiker och rena vitaminbomben ;-)
Den färgmatchade Le Creuset grytan vann jag faktiskt förra året med just en nässelsoppa, men då med det HÄR receptet.


Ha en härlig fredag. Tjingeling ♥

5 kommentarer:

Maj sa...

Så underbart med sparris, egenodlad färsk! Det vattnar sig i munnen...../M

Charlotta sa...

Vi fuskade och blandade köpt sparris med vår egen första skörd. Det var faktiskt inte någon skillnad i smak, men väl i storlek... Fast nog smakar den egenodlade bättre om man väger in känslan och inte försöker vara objektiv.
Ha en fin helg!

HWIT BLOGG sa...

Åh sparris...bara älskar sparris!
Ha en skön helg!
Kram,
Titti

Villa Ryttarängen sa...

Härligt med egenodlat. Vilken fin gryta... Avundsjuk??? Nej inte alls.. Ha Ha! Kraaaam Pia

Elle sa...

Kan förstå din glädje över egenodlad sparris. Jag åt idag för första gången av min egna sallad, bara det var en gläde. Jag tror inte att jag inbillade mig att den var bättre än den köpta.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Elle