onsdag 21 maj 2014

Grönt och lyxigt ....


...... grönt och vardagslyxigt, sparris är den bästa primören från trädgården. Vilken lyx det är att, varje dag efter jobbet, gå ut i trädgårdslandet och plocka av ett knippe sparris. Jag förvarar sparrisen i glasburkar med lite vatten i botten, i kylskåpet.
Så mycket som vi skördar i år har vi inte skördat tidigare, måste vara den milda vintern. Jag kan lova att det blir sparrisfrossa på fredag med något grillat till.


När jag fotade upptäckte jag att kaprifolen öppnat sina första blommor. Den starka, men underbara, doften är omisskännlig.


Den somriga kökshandduken, från Ib Lursen, råkade slinka ner i kassen sist jag vår hos blomsteraffären ;-) 

Ha en underbar avslutning på onsdagskvällen. Tjingeling ♥

3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

I dag ar vi skördat vår första sparris. Åt den till lax.. såå gott! Smart tips du ger. Kraaam Pia

Charlotta sa...

Avis jag blir på doftande kaprifol. Vi hade en kaprifol här när vi flyttade hit, men den doftade inte...! Så den grävdes bort och slängdes i "skräphörnet" Det tog flera år att få bort alla rotskott från uteplatsen, men till slut var de borta. I våras ägnade jag flera dagar åt att dra bort kaprifol från skräphörnet som nu inte längre ska få vara så skräpigt. Den där o-doftande kaprifolen förföljer mig. ;D

Ha det gott!

Meta sa...

Visst är det härligt med nyskördad egen sparris. Här har det varit lite kallt så nu först kommer den igång.
Spännande att se vad du hittar på till på fredag
Kram Meta