torsdag 13 februari 2014

Att inreda är en konst .....


..... mitt bästa inredningstisps är veckans tema i Inspobanken. Vårt hem är en blandning av nytt och gammalt och nött. Precis som huset självt!
När vi köpte huset var stora delar av det nästan sönderrenoverat på 70- och 80-talen. En fasa med limmade heltäckningsmattor, medaljong- och sjögrästapeter, men vi såg potentialen i det stora huset med den härliga takhöjden.
Om vi börjar i köket, hade vi sån tur att skåpstommar och luckor faktiskt fanns kvar i original om än med mörkbrun limmad Forema-plast, bortsågade kanter och bortplockade lås. Den perfekta kulören hittade jag i en sammanställning från Gysinge, sen gällde det bara att blanda till rätt nyans.


Snäppspännen och lådhandtag hade jag tur att ramla över hos Ölands byggnadsvård. En del återstår, men sakta och säkert kommer vi att ha vårt 40-talskök ;-)


Hallen fick bli bra mycket ljusare, från mörkbrun heltäckningsmatta och sjögrästapeter. Kanske inte 40-tal men det får trappans originalbeslag att sticka ut.
Även detaljerna i hallen andas en tidigare era om än något piffad. Stolen fick till exempel persianklädsel istället för originaltyget.


Mitt bästa inredningstips - blanda nytt och gammalt, renovera och försök att hålla en linje genom inredningen. Det kanske inte passar alla, men vi har valt att ha husets ålder som röd tråd.
Jag är jättenyfiken på övrigas inredningstips i Inspobanken, kolla där vet ja.
Ha en skön torsdagskväll. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Meta sa...

Håller helt med dig välj en tråd och plocka in det som stämmer in.
Ha en fin alla hjärtans dag
kram Meta

Pia Gustafsson sa...

Ni har en härlig och mysig blandning av gammalt och nytt. Gillar verkligen er röda tråd. Kraaam Pia