lördag 7 december 2013

Advent och jul i köket ......


....... köket är väl ett av de rum där det inte behövs speciellt mycket "pynt". Vårt kök är ett traditionellt matlagningskök a la 40-tal, dvs här sitter man inte och äter vid ett bord - det finns helt enkelt inte plats :o
Men jag älskar verkligen vårt kök!!
Vi hade sådan tur att originalsnickerierna fanns bevarade under all plast. Vi klädde helt enkelt av alla snickerier plasten och målade dörrar och lådor, smyckade dem till sist med 40-tals handtag. Snäpphandtag på dörrarna, byglar på lådorna och lås med nyckel på skafferiet.


Vad är det då som tillförts för att få lite julkänsla? Nya handdukar från Nyblom & Kollèn samt Ib Laursen och nya grytlappar, även de från Nyblom & Kollèn. Favoritkocken Mannerström får stå för matinspirationen och favoritbagaren Jan Hedh för bakinspirationen. Saltå Kvarns och Helens böcker lämnar aldrig köket utan används året runt.


Jooo, ett litet engelskt rött fat fick hitta in i tallrikshyllan också :-) Det enda röda porslin huset äger.

Ha en skön lördag. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Meta sa...

Köket är en viktig del av ens liv, så det är lika viktigt att det fungerar ger stämning och glädje, det blir så mycket roligare då i livet.
vad roligt att ni kunde bevara originalet så mycket mer värde det ger en.
Vet inte än hur det blir på måndag mannen har ju haft en väldigt besvärlig resa nu i Tyskland men vi hörs.
Ha en fin lördag
kram Meta

G:a Affären sa...

Med ditt stora intresse för matlagning och bak förstår jag att du trivs i ditt kök! Så roligt att snickerierna från 40-talet fanns kvar och lycka med skafferi!
Önskar dig en fin andra advent!
Kramar
Cia