söndag 13 oktober 2013

Skärgårdsweekend på Gränsö slott .....


...... Vilken underbar helg! Hav, klippor, natur, spa och god mat, sämre kan man ha de ;-)


Gränsö och vädergudarna bjöd oss på det allra bästa det kan i mitten på oktober. Det var inte bara våran lilla familj utan makens föräldrar, makens två systrar med familjer in alles 18 personer som samlades för en riktigt härlig familjehelg.


 Slottsbyggnaden är vacker precis som den nybyggda spa-delen som ligger lite vid sidan om.


Först afternoon tea och sen erbjöds det spa eller natur, vilket man nu var sugen på. Jag och maken hittade en liten Ekholme som vi promenerade runt.


Vi passade på att njuta av havet, klipporna och lugnet.


Nästan spegelblankt och en solnedgång som inte går att köpa för pengar.


Hela naturen badade i guld för en kort stund.


Man saknar nästa ord för hur vackert Västervik kan upplevas en helt vanlig lördag, mitt i oktober, från en brygga i solnedgången.
Från en obeskrivlig upplevelse till fördrinken och sedan kastade vi oss hungriga över slottets trerätters.


Alla valde vi lite olika kombinationer av deras olika menyer, min förrätt bestod av en sagolik, lättrökt salmalax med tranbärsglaze, pepparrotskum och skott samt groddar i tryffelvinägrett. Till det ett glas kall riesling från Sydafrika, Winemaster Reserve Riesling.


Den efterföljande varmrätten bestod av kryddat innanlår och korv från hjort med rostad skogssvamp, chevre- och persiljerotspuré , svartvinbärssirap samt en björnbärsdoftande portvinssky. I glaset ytterligare en Sydafrikan, Rib Shack Red Pinotage/Shiraz.  


Till sist avslutade jag med crème brûlée med vitchoklad, kaksmulor, krusbärssorbet. Mätta och belåtna mer, eller mindre ramlade vi i säng och vaknade utvilade och peppade för ytterligare en härlig dag. 
Spa, långfrukost och sen hemresa, var och en åt sitt håll. Tack för en fantastisk helg, den lever vi länge på :-)

Ha en skön avslutning på söndagskvällen. Tjingeling ♥

1 kommentar:

Marija sa...

Det ser ut som att ni haft det riktigt mysigt!