torsdag 15 november 2012

Sol, sol och lite, lite textil ...


..... textil är veckans tema för oss fabrikörer. Inte det lättaste  - för mig i varje fall ;)

Vi börjar i det gardin- och mattlösa köket. Några få handdukar och torkdukar är väl ungefär vad jag har att bjuda på.


På tallrikshyllan har jag satt fast några gamla "skol-krokar" för hand- och torkdukar, några grytlappar har man ju alltid användning för :)


I den stora hallen finns det i alla fall draperier i ett tyg som sedan går igen i hela vardagsrummet. På golvet ett koskinn av lokal produktion (black angus från Karamåla).


 Myshörnan i vardagsrummet har ni ju sett förr, samma tyg i gardinerna som i hallens draperier. Även här ett koskinn (inhandlat på Ikea), några fleeceplädar som värmer gott när det blåser och höstens kyla gör sig påmind.


I vardagsrummets TV-del ligger ytterligare ett koskinn (från Ikea) på golvet, här har vi även lyxat till det med några kuddar i soffa ;o


Matrummets textilier består mest av en underbar stooor rya-matta under matbordet, som variation är här mormors broderade och spetsförsedda lakan uppsatta som gardiner. Oftast ligger ljusa eller vita dukar på bordet, i regel är det lager på lager.

Älskar ljuset i vårt hus och föredrar att inte förhindra dess inträde med gardiner, är heller ingen big fan av mattor (men skinn går bra).



Många bilder blev det ;o Men måste bara få visa dotterns stolar!!!! De blir så himla fina - dessutom kom tyget till klädseln i går (hon har ännu inte sett det).



Visst kommer det att bli snyggt!!!! Julhelgen är räddad - här ska spikas tyg så det står härliga till.

Fler textila bidrag från övriga fabrikörer hittar du HÄR. Ha en härlig avslutning på torsdagskvällen. Tjingeling ♥

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Ja dom stolarna kommer bli sååå fina. Du verkar inte vara mycket för textilier du.. Kraaam Pia