onsdag 19 september 2012

Kan Per, så kan jag .......


...... just nu står Per Morberg för inspirationen i köket. Bra råvaror är halva maträtten, resten är ren kärlek ....

Dagens tips! Broccolisoppa, med krutonger.
Jag tar två färska broccolihuvuden, plockar bort buketterna och hackar "stockarna" i rätt små bitar. En hackad gul lök och en hackad morot. Hacket bryner jag i lite smör, när löken är blank häller jag på vatten så det täcker och lite till. Lite flingsalt och på med locket.
Under tiden steks krutongerna i smör till de blir knapriga och gyllene.
Buketterna kokar jag lätt i saltat vatten, häller av dem och låter dem vila i ett durkslag.
När hacket kokat mjukt, mixar jag det fint, häller på 1,5 dl grädde, 2 msk smetana, kryddar med lite salt, peppar och riven muskot. Ner med buketterna och ett snabbt uppkok. VOILA, Dinner is served!


Eftersom det är vardag, lyxar vi till det med efterrätt. Plättar, grädde och jordgubbssylt.

Paltkoma är bara förnamnet. Ha en härlig fortsättning på onsdagskvällen. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Takk for koselig kommentar inne hos meg.Mmm maten din så kjempedeilig ut ! Hmm det hadde vært deilig med pletter til kaffen nå... Ønsker deg en god kveld !

Maj sa...

Låter jättegott! Jag blir såå sugen på plättar, tror inte jag lagat det sen sönerna flyttade hemifrån Mums!//M