måndag 13 augusti 2012

O-öppen trädgård .......


....... men ändå inte stängd.
Bestämde mig i våras, efter ett antal olika händelser, att inte vara med i Öppen Trädgård i helgen som gick. Trädgården kunde helt enkelt inte få den prio den så väl behöver.

Det finns två likadana grindar in i trädgården, som alltid står öppna. Grindarna leder in på framsidan, som tyvärr behöver en rejäl ansiktlyftning - som med lite tur med vädret - kan påbörjas i höst och slutföras nästa vår.


En tredje ingång finns, via garage-infarten och vår bilparkering, som leder direkt in på baksidan av huset men framsidan av trädgården :o Här finns våra komposter nära trädgårdslandet som ni ser innanför staketet till höger. Snart kommer man att kunna passera under valnötsträdet på vägen in, det växer nämnligen så det knakar :)


Innanför bambustaketet finns vår bästa sittplats i trädgården, kvällssol mot varm husvägg. Med plats för både parasoll och grill.


Här är underbaringen som fick följa med hem från Peter och Apotekarns Trädgård i Simrishamn. Ett lime-träd :)) Som jag har letat!!


Lime-trädet kommer att få sällskap av både citron, oliv, fikon och andra medelhavsväxter som redan finns på plats. Det här ska på sikt bli vår medelhavshörna i trädgården.


I år är det ett riktigt gynnsamt år för kryddor, den lilla kryddlådan svämmar över av oregano, ananas- och chokladmynta, dragon och olika sorters timjan.


Rosmarinbuskarna bor i krukor, de ska ju släpas in under vintern :o


På baksidan av växthuset frodas persikoträdet, fullproppat av persikor i år. Hoppas bara att de hinner mogna :o

 Bolltistlarna har nått sin höjdpunkt och står stolta bland allt ogräs i "skräphörnet".


En goding som står helt felplacerad, Ålandskrissla älskar sol och har hamnat i vår lund, men den blommar och växer ändå.


Naturens egen kombo, oregano och "skräpros", skräpros för att den lever på undantag pga av fel färg. Men kanske får ändra mig, den kanske bara ska planteras bland kryddorna - så blir den helt rätt :o


Avslutar trädgårdsrundan med en enkel tomat av mini-minisort, namn?? vet ej lappen försvann. Nu har jag min andra och sista semestervecka, maken jobbar, sonen har flyttat till sitt igen och dottern for till Turkiet. Jag har alltså en lugn vecka framför mig ;)

Ha en underbar måndag. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

G:a Affären sa...

Men vilka exotiska växter du har, hur förvarar du citronträd, oliv, fikon och annat under vintern?
Det är verkligen en medelhavshörna där, det ser så inbjudande ut.
Skräprosen (!) gör sig jättebra där, det blev ändå lyckat.
I år har jag inte heller gett trädgården den tiden jag önskat, men det kommer fler somrar.

Önskar dig en fin sista semestervecka!

Kram
Cia

Villa Ryttarängen sa...

Underbart, öppen eller inte ..Jag tror jag ska avstå nästa år och bara njuta av andras. Gillar dina skräprosor tillsammans med oreganon. Kraaam Pia