torsdag 19 juli 2012

Små utropstecken ......


......... det är ju ingen som ser dem!!!!! Min agapanthus står i sin ensamhet på uteplatsen och blommar. Vi har knappt suttit där sen vi la stenarna :( Det har helt enkelt inte varit väder att sitta ute under bar himmel och njuta av sommaren.


Dessutom håller de visst på att blomma ut, de har gett sitt för i år. Dags att börja gödselvattna och hoppas på ännu mer blomning nästa år.


De röda Ingrid Bergman rosorna ser vi knappt heller, de trivs inte så bra där de står. Skulle egentligen ha lagt tid på lite omplantering - men vem vill gräva i blöt lervälling. Inte jag, i alla fall. Vi får se hur hösten blir, eller nästa vår .......


Kallorna trivs i alla fall!!! De står som självlysande utropstecken i skuggan. Så tacksamma!!

Snart är den här veckan slut och jag är ytterligare några dagar närmare min semester!!! Ha en fantastisk torsdag. Tjingeling ♥

4 kommentarer:

Berit sa...

Man hoppas för varje dag att vädret ska bli bättre så man får sitta ute i sin trädgård och njuta.Just nu har vi haft några fina dagar och jag har verkligen njutit med att kunna vara ute lättklädd, för de dagarna är lätträknade i år:)
Ha en underbar dag!!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Men oj min agapantus har inte slagit ut än....men den är på gång. Här är det inte heller så mycket utevädet men nu när jag börjar sen nästa vecka så kommer den....jag håller tummen.

kram Anna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag har fått lära mig att man bara ska gödsla sin agapantus fram till midsommar och sen ska den få vila vid blomming. men kolla upp det med plantskolan. Jag har en stor och den får upp till 40 stänglar men tyvärr i år blev det bara 20 och det tror jag kanske på den konstiga vintern vi hade. Bla har mina annemoner förlorade och flera andra växter också.

Kram anna

Villa Ryttarängen sa...

Vackert ändå fast sommaren är trög, med dina bilder. Ska man gödsla efter blommning? jag har en vit min allra första och är gröngöling. Kraam Pia