tisdag 5 juni 2012

Sommarmat ......


.... ett litet tips i all välmening - om ni inte planerat maten till Nationaldagen. Langos med, gräddfil, räkor hackad rödlök och svart rom.


25 gr jäst rörs ut med 3 dl ljummet vatten. Riv en kokt potatis och blanda ner i bunken, tillsätt 1 tsk havssalt och ca 7 dl vetemjöl special. Blanda degen till den blir smidig. Låt jäsa 40-60 minuter.


Stjälp upp den på väl mjölat bakbord, dela degen i 12 delar och rulla dem till runda bollar.


Kavla sedan ut bollarna till ovala, platta bröd. Låt dem jäsa ca 10-15 minuter. Värm under tiden fritösen till 180 grader.


 Fritera bröden 2-3 minuter på varje sida, eller till de bli gyllengruna. Låt dem rinna av på hushållspapper, servera dem ljumna.

Ha en härlig tisdag. Tjingeling

1 kommentar:

Pia Gustafsson sa...

Oj så gott det där såg ut. Jag har ingen fritös men det kanske går ändå... Kram Pia