tisdag 13 mars 2012

Frukosttips ......


....... tillhör du dem som gärna äter müssli  till fil eller yogurt?? Då har jag ett enkelt recept på godaste müsslin, eller granola som en del kallar det.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda 5 dl av vardera havreflingor och rågflingor, 0,5 dl linfrön, 1 dl av vardera solrosfrö och pumpafrö, (1 dl råsocker). Blanda runt.
Mät upp 2,5 dl ljummet vatten och 0,5 dl rapsolja, häll detta över grynblandningen och blanda runt ordentligt. Försök att få bort eventuella klumpar.


Häll i långpanna, häll över flytande honung (inte om du har haft socker i, det kan bli väl sött), rosta i ugnen, rör om lite då och då. Jag brukar häll i lite kokoschips mot slutet.


I dag blandade jag i lite torkade gojibär i müsslin när den hade svalnat. Mumsigt värre!!!

I dag laddar jag med en stor portion laktosfri A-fil och müssli, så att jag orkar hela Yoga passet i kväll.

Ha en härlig tisdag. Tjingeling

5 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Jag äter nästan aldrig musli men dina bilder på hyllan med alla lådor och burkar är ju bara helt fantastiskt fin. Åh! Kram Pia

4U2 sa...

Det kan bli riktigt gott också om man har i jordnötter i. Ett litet tips? :)

Vintage House sa...

härligt gott gjorde en sats förra veckan:)
fin fin reda hylla...
Varm kram
sandra

Lantliv i Norregård sa...

Vad du är flitig i köket:))

Kram Malin ♥

•lotta på solrum• sa...

varje gång jag köper musli tänker jag att jag måste verkligen göra det själv. mycket godare!