måndag 8 augusti 2011

Ostajlat, soldränkt .............


....... dags för en totalt ostajlad uppdatering av husets interiör. Huset ser just nu ut som ett bombnedslag - vi skulle "bara" tvätta fönster i helgen - slutade med att maken målar i skift med sig själv !!! Tror ni jag tvättar fönster sällan :o
Egentligen var det kris med kittet - då kommer ommålning som ett brev på posten. Men fint blir det!


Kommer man in i huset från väster - då är det denna dörr som gäller. Helt underbara dubbeldörrar, men de kräver sina draperier under vinterhalvåret. Det priset betalar vi gärna :-)


Med dörren i ryggen är det skjutdörrar in till allrummet både rakt fram och till vänster. Just det, rätt uträknat, ett stort vinkelrum. Men det får ni se en annan gång - som sagt, bomben kreverade i det rummet!
Hallen är möblerad med favoritstolen, klädd med mormors persianpäls. Bordet lullas om efter årstid, just nu verkar det inte vara någon årstid ;p En stor spegel är aldrig fel - speciellt inte om man frågar dottern.


Tar man istället höger innanför dörren möts man av nya dubbeldörrar, de står oftast öppna och välkomnande mot våra gäster.


Här är matsalen, bilden är så där lagom beskuren för jag tror att det blev bombsplitter även i det här rummet ;o Tre dörrar leder in i matsalen. en från vardera hall och en från serveringsgången.


Jag vet - många dörrar är det. Fula är de också, men de står med på den ständiga "Måste målas listan" som bara blir längre och längre.

Dags att ta tag i lite bombsplitter och försöka reda ut om det ska vara någonstans eller om miljöstationen blir nästa anhalt. Eller loppis kanske??

Ha en underbar måndagskväll. Tjingeling

1 kommentar:

Elle sa...

Många dörrar blev det...*ler*

Vilken häftig trappa ni har. Men den ser lite brant och farlig ut för svaga ben.
Är det en brudkista jag skymtar på övervåningen? Tror jag har en likadan.

Ha en skön kväll!
Kram Elle