torsdag 14 juli 2011

Körsbärsgodis ......


........jag trotsade regnet till sist, jag kunde inte vänta längre. Dyngsur kom jag in med de bär som skulle komplettera dagens dessert!

Dottern hade valt vaniljpannacotta, inte den magraste desserten kanske - men väl en av de godare.

Till 4 personer lägger du två gelatinblad i kallt vatten. Blandar 6 dl vispgrädde, med 3 msk hemgjort vaniljsocker, 3 msk strösocker och en uppskuren vaniljstång. Låt det koka upp, dra sedan åt sidan och ta ur vaniljstången (se till att skrapa ner alla frön i grädden). Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör sakta ner dem i den varma grädden. Fördela till sist i 4 dessertskålar och ställ kallt ca 4-6 timmar.


Körsbärscaramellen kokade jag på 1/2 liter körsbär, 4 msk hemgjort vaniljsocker och 1 dl vatten. Jag lät det koka upp, skummade och lät det sedan koka till hälften av vätskan återstod. Jag silade genom en ståltrådssil och lät kallna.
Vid servering hällde jag på 2 msk körsbärscaramell. Jag kan lova att det blev gott så det förslår.

Ha en underbar avslutning på torsdagskvällen. Tjingeling

2 kommentarer:

Anonym sa...

det ska jag prova tack för tipset/camilla

4U2 sa...

Kan tänka mig hur gott det måste smakat!