onsdag 13 juli 2011

Årets sista .....


...... jordgubbar från egna landet, fick ett värdigt slut. De landade i och ovanpå en härlig marängtårta.

Till bottnarna vispar jag 4 äggvitor, 3 dl strösocker och några droppar ättika till hårt marängskum. Därefter rör jag i 3 dl riscrisp. Jag brer ut smeten i två rundlar på en plåt, gräddar i 75 minuter i 125 grader.

Medan jag väntar på bottnarna vispar jag ingredienserna till krämen av 4 äggulor, 1 dl strösocker, 1 msk vetemjöl och 1 dl vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Låter det sakta koka upp, under vispning, till krämen tjocknar till. Låter krämen kallna.

När bottnar och krämen kallnat vispar jag 2 dl grädde och lägger ihop bottnarna med kräm, grädde och bär mellan och ovanpå.

Mumsigt värre! Ha en underbar onsdagskväll. Tjingeling

1 kommentar:

4U2 sa...

Du frestar! Älskar maräng och med egna jordgubbar, inte dumt alls!