söndag 20 mars 2011

Mera kyckling ..........



  ..............vardgaskyckling med en touch av barbecue.
För fyra personer använder jag fyra stora kycklingklubbor som jag delar och lägger i en ugnssäker form.

I en kastrull blandar jag sen
25 g smör
0,75 dl råsocker
1 dl ketchup
2 msk äppelcidervinäger
2 msk HP-sås
2 msk worcestershire sås
2 msk Mango Chutney (Bengal spice)
1 ½ tsk Colmans senapspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk mexikansk kryddblandning
½ tsk liquid smoke
10-15 stänk Chipotle tabasco
1 tsk Trocomare örtsalt
1 ½ dl vatten
Jag låter såsen koka upp och häller den sen över kycklingen. Ställer in formen i 225 grader i ca 30 minuter. Jag öser efter halva tiden. När tio minuter återstår lägger jag ner delade majskolvar i såsen.

I dag serverade jag kycklingen med påskgult, saffranskokt basmatiris.

Den här rätten är med i Jennies Månadsutmaning på Kalasgott .

Ha en underbar söndagskväll. Tjingeling

Inga kommentarer: