söndag 26 september 2010

Laga mat i säsong.........

......känns helt rätt! Rotfrukterna är som bäst nu, liksom både lök och vitlök, för att inte tala om pepparfrukterna. 10 liters grytan på spisen, skärbrädan på bänken och bästa kniven fram....
.
Bryna alltsammans i olivolja tillsammans med grovmalen nötfärs, i med ett par burkar konserverade körsbärstomater, vatten, buljong och massor av grön kryddor. En timme på spisen, sen har vi mat för flera dagar!
.
Skördade de sista Jalapeno-pepparfrukterna för inläggning, hot och syrligt i ett. Helt underbara till tacos och annan plockmat.
.
Javisst är det söndag, ugnen är varm och degblandaren jobbar för högtryck. Veckoransonen ska bakas till en macksugen familj!
.
Om ni inte har testat Saltå Kvarns dinkelsikt, kan jag verkligen rekommendera det. Blanda med deras vetemjöl special och du får ett väldigt smakrikt bröd.
.
Dinkel- och grahamsbullar fullspeckade med rostade pumpa- och solrosfrön.
.
Ha en alldeles underbar avslutning på söndagen. Tjingeling

4 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Det lät super gott med både mat och bak. Stor kok borde man göra oftare så man slipper matlagning i vekan. Synd att amn inte har en kock hemma fast jag har en duktig make om gör det mesta i köket.

Ha det gott
Kram Anna

Elle sa...

En liknande gryta gjorde jag häromdagen. Jag älskar varma soppor och grytor nu när temperaturen ute sjunker. Jag vet inte om barnen är av samma mening när de säger
"Va, soppa NU IGEN!!?"
*ler*

Ha en fin dag!
Kram Elle

Vita rosor och förgätmigej sa...

Mmmmmm Älskar grytor och soppor med nybakat bröd såhär på hösten... Livskvalité? Javisst!

Kram/ Anna

Tigris Predikantan sa...

Tur jag just ätit en god middag och är mätt ... f.n! *ler*