torsdag 22 juli 2010

Gissa vad.......... undrens tid är inte förbi.............

....... har varit pollenallergiker så länge jag kan minnas. Enda sättet att överleva sommarens gräspollen har tidigare varit med hjälp av cortison. Men nu har jag hittat en annan lösning........ Gissa vad det är! En ledtråd, det är inte Alladins lampa!
.
Har gjort mitt livs första vitlöksfläta! Inte vacker, men........ Den innehåller våra finaste vitlökar från egen odling.
.
Har planterat om och flyttat ut peppar- och paprikaplantorna. En hel del het mat kommer det att bli framöver. Me like ;-)
.
Jag kommer då och då att plåga er med flera heta plantor, de flesta storlekar, färger, former och styrkor finns representerade.
.
Jag hoppas att en del av värmen och solen stannar ett tag till, det kommer att krävas en del av den varan för att allt ska mogna ordentligt.
.
Nu växlar vi över från en hetta till en annan. Finns det någon blomma som andas mer kärlek och romantik än rosor?
Tyvärr börjar våra engångsblommande rosor att sjunga på sista versen, men de ersätts så sakteliga av andra blommande buskar.
.
Helt underbart! Semester och tropisk värme, kan det vara bättre? Det fick bli levande ljus och ett glass vitt i den ljumma sommarnatten.
.
Tomten tog en smygtur med renarna över stjärnhimlen i kväll, han skymde nästan månen med sitt ekipage.
.
Ha en alldeles underbar natt, och morgon också för den delen. Tjingeling

1 kommentar:

Elle sa...

Jag behöver inte gissa vad det är...din "lampa"...har nämligen ett liknande exemplar själv! Är ju också allergiker och denna lilla underlampa ger lindring i nysandet. Är förresten även bra när man har en vanlig förkylning!!
Men formen på den...hm...*ler*...medge att man kommer på andra tankar *fniss*

Fina plantor du har!!
Ha en skön dag!
KRam Elle