tisdag 20 juli 2010

Flitens lampa lyser..........

...... över oss i Vissefjärda. Eller är det kanske solen?
.
Insekterna jobbar i sitt anletes svett, allt för brödfödan. Fjärilarna har hittat våra örter, just nu är det oregano/kungsmynta som står i full blom.
.
Jag hoppas på förnämligare besökare senare under sommaren.
.
Humlorna hämtar sin föda i jätte krisslan/ålandsroten, tyvärr tycker även sniglarna om den. Nertill är den inte vidare vacker.
.
Nu har vi har plockat upp vitlöken. Vi kunde ha satt det tredubbla, men det hade vi ingen aning om när vi satte dem förra hösten. Det är första gången vi satt vitlök från riktigt utsäde! Nu kommer vi att använda de små vitlökarna som höstens utsäde och äta de stora, mumsigt.
.

Ytterligare en som sliter i sitt anletes svett! Min älskade make håller på att rensa upp runt kanterna påträdgårdslandet, för att göra det möjligt att sätta ner en riktig kant.
Det är brådis nu, kaninerna håller på att leta bra plats för bobygge för sin andra kull med ungar (grrrr).
.
Det ser fint ut runt landet nu, när allt ogräs är bortrensat. Snart kommer det att vara en svart kant runt hela landet, stolpar och sedan nät.
.
Nu är grillen tänd och det är snart dags att lägga på köttet! Ha det riktigt bra denna underbara tisdagskväll. Tjingeling

3 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag ser att du har tagit upp dina vitlökar, är det dags? Hag satte mina förra hösten för första gången och har ingen bra koll på när det är dags att skörda.....


Ha det gott
Kram Anna

Elle sa...

Hos dig växer det så det knakar! Vad fina bilder du visar. Utflyktsmålen verkade inte så dumma de heller. Ofta behöver man inte alls köra långt för att "leka turist"! *ler*
Kram Elle

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Ja, Grrr... var ordet.
Det är inte ormen i paradiset som man vill ha bort, utan kaninerna, rådjuren o sniglarna...
Ha det gott! H.