söndag 25 april 2010

Härliga söndag.........

...... vilken underbar dag!
.
Har sysselsatt mig med en bi-syssla idag - pollinerat persikoblommor. Får bli en daglig sysselsättning om det inte blir varmare ute så att ordinarie pollinerare orkar ut och flyga.
.
Surdegsbröd - som vanligt - med skållad krossad vete och mängder av frön denna gången. Gräddat till en seg yta med mycket tuggmotstånd.
.
Idag stod hemgjorda grillade hamburgare på menyn - kompletterade med hemfriterade pommes frites. Potatisen, från vår lokale potatisodlare, är Asterix - en perfekt potatis att fritera och göra klyftpotatis på.
.
Jag brukar bara krydda färsen med Öländsk vitlökspeppar, kebabkrydda, lite örtsalt och slutligen lite liquid smoke. Olja dem lätt med olivolja och sen grilla. Friterade pommes utomhus, ett bra sätt att slippa oljeoset inomhus.
.
Jag kan verkligen rekommendera nässelpesto på hamburgerbrödet - en riktig hit! Körsbärstomater, skivad rödlök och lite sallad som tillbehör. Till sist en hemgjord hamburgerdressing på senapsmajonäs blandat med bostongurka, lite chili- och HP-sås. Mums fillibabba!
.
I kväll blev det en sen runda in till Kalmar - enda kvällen det passade att veckohandla! Tur att stormarknaderna har kvällsöppet även på söndagar!
.
Ha en bra söndagskväll och sov så gott. Tjingeling

1 kommentar:

Emmas utsikt sa...

åååå jöss det där såg gott ut! Så duktig du är!!