måndag 8 mars 2010

Naturens under........

Välkommen på en tur i naturens förtrollade värld.
Passera, på lätta fötter (annars brister skaren) den sovande enen, men passa dig för taggtråden. Du vet aldrig vilka faror som väntar på andra sidan staketet (typ farliga kor och andra vilda djur, fniss)


Efter lång vandring passerar vi boken som är kusin med Pippis drickaträd, men istället för dricka brukar den innehålla golfbollar :o. Det betyder att vi förflyttats till golfbanans värld.
.
Hamnar bollen i trädet kan jag lova att det är riktigt knepigt att slå sig ut från det hålet !!


Promenaden fortsätter mot vattnet (ähhh, isen). Sommartid leker gäddor och gäss tafatt i vassen, och hukar sig för damernas golfbollar som allt för ofta kommer nerdimpande som projektiler ;)) Nu är det mest skuggorna som leker och spelar en spratt.

Sommartid dyker ortens ungdomar i sjön efter golfbollarna, säljer dem (bollarna alltså) till hugade spekulanter.


Fortsätter vi banan mot spelriktningen kommer vi till "Devils Fork"!
Njae inte riktigt kanske. Men om man har vattenskräck eller spelar med golfbollar innehållande "vattenmagneter" är detta utslaget inte att leka med ! Bara 125 meter, men vatten (bollar studsar inte såå bra på vatten)!


Vi avslutar med det som egentligen är banans första hål, helt betagande med Kyrkviken längs hela vänstersidan. På utslaget har man Prästgården i ryggen och hela hålet är omgivet av riktigt gamla ekar uppblandat med bok, helt fantastiskt. Greenen ligger som en udde ute i vattnet och möter utslaget vid Devils Fork.
.
Om någon av er spelar golf, och inte varit på Emmaboda golfklubb, kan jag varmt rekommendera vår bana, när snön har smält (fniss). Säg till innan så hänger jag på som naturguide ;))
.
Tjingeling

1 kommentar:

Bluggi buggi blogg sa...

Fine bilder. Ja det er mye fint å se ute i naturen.
Ha en fin dag.
Trude :)