lördag 13 februari 2010

Söndag = bull- och brödbak

Dagen har gått i bakandets tecken. Ugnen har varit på sen tidig morgon och ända fram till nu.
Mjölkfria bullar fyllda med kanel, rivet äpple och kardemumma. Mums!
Bovetelimpa med både solros- pumpa-, lin- och sesamfrön men också frukt i. Det är ett relativt snabb-bakat bröd, ingen jäst utan bikarbonat istället. Jättegott och perfekt för lunchmackor.

Surdegsbröd på fullkornsdinkel, fullpropat med pumpa- och solrosfrö men även valnötter.

Muffins med blandade bär med lite smuldegstopping a la Leila.


Vi har äntligen hittat dessertkakan till svärmors 75-års kalas! Det blir ett lånat recept från programmet "Halvåtta hos mig", receptet hittar du här. Vi gräddade botten i 20 minuter, men kan nog dra av ytterligare någon minut.


Tjingeling

1 kommentar:

Elle sa...

Mmmmm, vad gott det ser ut. Jag tror nog det blir kanelbullar till helgen, det var ett tag sen!
Ha en skön vecka!
Kram Elle