måndag 28 december 2009

En doft av nybakat

En rågsurdeg som jäst ett dygn, sedan tillsallts vätska, bagagerivetemjöl och salt. Därefter jäsning i ytterligare fyra timmar och till sist gräddat på stenskiva i den högsta temperaturen ugnen kan ge.

Tänk att det kan dofta så gott! Och smaken sen!

Jan Hed han kan, snart jag också! Det här var första brödet från den nya boken, och fler är på gång.
Vanlig surdeg har jag bakat med något år, men nu har jag även russinjäst på gång, som förhoppningsvis ska ge ett helt fantastiskt Levainbröd. Ser fram mot detta experiment!
I morse blev det några timmar på jobbet, som för övrigt var helt öde. Det ekade i lokalerna, hua!
Hem, fika och nu blir det lite pyssel som jag får visa senare.
Tjingeling

2 kommentarer:

Bluggi buggi blogg sa...

Å jeg kjenner duften gjennom bloggen. De så utrolig gode ut. Jeg elsker å bake brød, men amene mine tåler det ikke så godt lenger. Kos deg med den gode smaken og ha en fin romjul.
Trude :)

Jeanette sa...

Brödet ser ut att smaka underbart...
Det såg lite kallt ut från bilderna, men mycket vackert....
//Jeanette