söndag 15 november 2009

Söndag, storstädning och skattjakt

Satsumas och mandariner, äntligen. De är så goda, nästan de bästa citrusfrukterna bortsett från de spanska och italienska söta tunnskaliga apelsinerna.
Har under helgen tömt en av kattvindarna i hallen, dottern ville ha en "walk-in-closet" som inte är så kall som hennes kattvind.

Det som skulle ut var allt helg-pynt :D Det är makalöst vad man samlar på sig! Påskägg till en hel skola, julpynt till tre hus.............

Bland det finaste är ändå halmslöjd. Tomtefar gjorde jag själv för många år sedan, men han saknar fortfarande en stav eller lykta som aldrig blev klar! Han känner sig ganska ensam och jag har letat efter en bock till honom men inte hittat någon fin modell.

Tomtemor fick jag i present av min makes syster för nästan lika många år sedan. Hon är stor, men passar perfekt i våra stora fönster.
När tömningen var klar var hela hallen full av julpynt, men de ska ju ändå snart fram.....
Vi "tapetserade" dotterns "Walk-in-closet" med gardiner som aldrig kommit upp i något fönster. Blev rätt så bra, nu ska vi bara ha tag i lite backar för tröjor och skor se är det helt klart.
Jag rotade i källaren i morse, där bland en massa annan bråte, hittade jag en mysig kakburk. Det är fler burkar som man sätter på varandra med ett lock överst. Den var målad mörkgrön och rätt så ansatt av ålder. Tog lut och lutade av färgen. Blev rätt så bra om jag får säga det själv.

Eftersom jag bor i Småland, bakade jag småländska potatiskringlor för att inviga en av burkarna.
Nu ska jag at ett tag med snabeldraken, medan maken fixar färdigt toan. (just det, det kom ingen hantverkare, så vi gav upp!!)
Tjingeling

Inga kommentarer: