fredag 30 oktober 2009

Tro det eller ej.........

....... väckte den 19-åriga sonen vid elva och bad om hjälp. Fönstren skulle tvättas! Vi har så stora fönster att de är en mardröm att tvätta, ensam går det inte ens. Vi hittade ett nytt sätt, utsidan från backen med förlägningsskaft, insidan som vanligt. Jaa, inte övervåningen då! Mellan får vänta till det blir varmt ute igen. Fint blev det när vi var klara!
Passade även på att ta hand om fönsterbrädor och blommor.

Satte en saffransdeg på morgonen, helt mjölkfri för första gången. Framåt eftermiddagen tog dottern hand om halva degen, hon gjorde lussekatter. Den andra halvan gjorde jag lussebullar av, fyllda med mandelmassa (dottern avskyr justmandelmassa och kan inte ens med lukten).
Det här är LYX! Kunna ägna en hel dag åt att "pyssla", plocka och städa. I normala fall hinner jag ALDRIG att göra sånt här i veckorna och helgerna är alldeles för korta för att hinna allt jag vill.

I morgon ska vi göra som Mandelmanns, sätta vitlök. När det är gjort ska jag fortsätta räfsa löv och ge de resterande träden ben- och fotfärmare. Under sena eftermiddagen går vi fackeltåg till kyrkan och tänder ljus för våra minnen. Svärföräldrarna kommer sen på middag.
Tjingeling

Inga kommentarer: