måndag 26 oktober 2009

Surdeg, skållning och stenugnsbakat........

....... finns det något bättre än hembakat bröd?
Köper mitt mjöl från Saltå kvarn för att vara säker på att det är bra råvaror. Fick deras kokbok i i present av familjen och sedan dess lagat mig igenom snart varje recept.
Brödet för dagen är bakat av rågsurdeg, skållad blandning av 4-kornskross, linfrö och solrosfrö. När jag blandar degen tillsätter jag, utöver dinkelmjöl, även lite pumpafrön.

Jag jäser bröden i jäskorgar och gräddar det sedan på stenskiva på högsta ugnstemperatur i fem minuter (och ca 2 dl vatten i en långpanna underst i ugnen), och sänker värmen till 220-225 grader till innertemperaturen är 96 grader.

Enda nackdelen med det här brödet är att de går åt på två dagar :D Men jag älskar att baka matbröd!

Jobbar bara en dag till denna veckan, sen har jag HÖSTLOV. Gissa vad jag ska göra........

Tjingeling

Inga kommentarer: