fredag 18 september 2009

Fredag, fredag, fredag hela veckan........

...... njae inte riktigt. Men det är lyxigt med fredagar!

Dagen började 05:30 med ett styrketräningspass, därefter till jobbet. Vi har förmånen att ha 6 timmars arbetsdag på fredagar vilket innebär att jag hinner hämta dottern och hennes kompis vid gymnasiet när de slutar. Därefter drar vi till simhallen och simmar 1 km, duschar, bastar och slappar. Sen hem och då är klockan ändå inte fyra när vi kommer hem. Det är det som är fredagslyx!


De sista persikorna fick komma in, det är så synd att de trillar i gruset och blir fula.
Ville visa mina hibiskusar som nu kommit in i värmen. De var fulla med knoppar och kommer nog att blomma fram till jul (det brukar de göra).
Det är en gammal sort med enkla röda blommor.

Jag är verkligen glad för dem. Den buskaktiga är ärvd och "trädet" har jag stammat upp av en stickling. Trädet är nu närmare 2,5 meter högt och börjat bli otympligt att flytta in och ut.
Våra agave har också flyttat in, de små under hibiskusarna är barn till den stora.

Den stora är nu närmare 1,7 m hög och lika bred. Den är nog 15-20 år gammal. Svärföräldrarna hade den med sig som ett litet, ynkligt skott hem från Kanarieöarna. Jag är väldigt spänd på att se hur lång tid det tar innan den blommar, om den gör det.
Har nu ätit grillat med "Jamie Oliver"-potatis och ska snart köra iväg dottern till lite nollningsäventyr de har med ettorna. Eftersom hon går sista året står de som arrangörer för jippot. Det blir väl till att hämta hem henne igen framåt småtimmarna.
Nu ska jag ta och kika runt lite hos mina favoriter.
Tjingeling.

Inga kommentarer: