söndag 26 juli 2009

Utflykt i semestertider..........

...... innebär allt som oftast havet för oss. I fredags gick resan först till Kalmar för att klara ut lite reklammationer för dotterns räkning. Därefter tog vi gamla E22 söderut. En avstickare för lunch nere i kustpärlan Ekenäs. Under början av seklet en ort med bla fyra lanthandlare och ett båtvarv. I dag finns endast varvet kvar, men vilken idyll! Perfekt för medhavd lunch.

Ut igen på gamla E22 och bara några kilometer söderut, Kristianopel. Ytterligare en av pärlorna längs kusten. De gamla byggnaderna fullt renoverade, i bruk, både för boende , gästgiveri och små söta butiker. Målet för dagen, Rosengården, längst norrut på bygatan, mittemot ruinen av bastionen.

Rosengården innehåller en stor privat samling av rosor i en gigantisk trädgård av det romantiska slaget. Många av rosorna i kolosalformat, andra mer normala. Tyvärr var vi där lite sent på säsongen, mycket av blomningen var över.
De har försäljning av rosor, perenner och även en liten butik för "pynt". Tyvärr var "min ros" slut, letandet kommer att fortsätta nästa vecka i Stockholmstrakten.
När vi gick tillbaka till bilen, passerade vi ett enormt valnötsträd överfullt av frukter. Härligt, jag längtar till vårt ger de första nötterna!
Igår, lördag, kom lillebror med familj förbi och åt lite mat på väg till Öland.
Maken och jag har fortsatt att gräva om i trädgården, bilder kommer senare!
Tjingeling!
2 kommentarer:

Vitt o Vältummat sa...

Vilken fin möbel du visar. Är det din eller något du hittade på utflykten?
Kram/Åsa

cat sa...

Hittade på rosengården, tyvärr utan pris men gissar att den ligger över vad min man är villig att betala :-D En rosenbåge i liknande utförande kostade 3450 pistoler. Gissningsvis låg denna en bit över 10 laxar, men helt underbar.........