tisdag 21 juli 2009

Ostadigt........

.....värre!
Ena minuten regn andra solsken, men visst det regnar inte hela tiden.
Jag har roat mig med att sätta en ny surdeg, vetesur denna gången. Om någon vecka eller så blir det äkta surdegsbröd igen.
Under tiden fuskar jag och gör en fördeg på morgonen, eller kvällen innan, och bakar ut sent på kvällen. De flesta bröd jäser jag i jäskorgar, utom när dottern beställt "rost-bröd". Jag gräddar alla stora bröd på min baksten för att få bästa skorpan.

Det ger godast frukostbröd, sonen stiger upp redan vid fem när han sommarjobbar och behöver både en och två frukostar. Brödet går åt fort, bakar nästan varje dag, men det är det värt!

Blomlådorna på norrsidan är riktigt fina, trots både regn och blåst. Har endast planterat blå hänglobelia och limefärgad helichrysum. Det var oerhört bra kvalitet på de plantor jag köpte till studenten. Kommer fortsättningsvis att köpa mina plantor i samma handelsträdgård, Duvemåla handelsträdgård.
Naturen är bra fantastisk. Jag gjorde, för fyra år seda, en plantering åt norr för att dölja vår fula, höga trappa. Som kant använde vi oss av torvblock, jag flyttade dit min hostor, lite skuggbräcka, olika sorters gräs, liljor, mm mm.
Redan förra året såg jag att det har det kommit självsådd ljung, flera olika sorter, direkt i kanten. I år visar de färgar och de blommar faktiskt.
Tjingeling!
Inga kommentarer: