söndag 21 juni 2009

Midsommar har passerat och ny vecka i antågande........

Vad gör man inte för lite myggbett?
Denna enkla boning blev "mitt hotell" natten mellan tisdag och onsdag. Golfklubben arrangerade midsommarläger för juniortjejerna, jag och dottern passade på att få en hel-vaken natt tillsammans med de härliga tjejerna.
Då midsommarafton gav oss en del regn, blåst och kyla , höll vi oss på hemmaplan. Inga grodor runt stången och ingen krans i håret.
Däremot midsommardagen passade vi på att besöka Capellagården och titta på deras härliga odlingar. Jag gillar deras butik, hade kunnat fylla bilen med kryddväxter, men............
Vi for istället vidare upp till Ekerum. Målet var Ekerums konsthall och Kjell Engmans utställning. Helt super! Kan inte bli bättre!
Även TC (Tommy Carlsson, Långasjö) hade några alster, helt underbara oljor. Några riktigt häftiga tavlor av Ronnie Wood (Rolling Stones gittarist och låtskrivare) fanns också hängda.
Vill verkligen rekommendera ett besök om ni har vägarna förbi Ekerum på Öland.

Vi gick ett varv runt klubbhusområdet. De har härliga kryddplanteringar runt nästan hela. Timjan och lavendel runt restaurangen. Ett helt kryddland utanför ingången till klubbhuset. Utanför puben, lavendel och rosor.
Mittemot puben växte några gamla valnötsträd, som jag bara var tvungen att gå i närkontakt med.
På vägen hem tog vi även en sväng förbi Kruzenstiernska gården för att kolla in deras valnötsträd. Valnötsträd blir stora i Kalmar och på Öland! Frågan är nu; Hur stort kommer vårat att bli?
Tjingeling

2 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åh så härlig det ser ut, både på Capellagården och Ekerum!
Ha det så bra i sommarhettan,
Lydia

cat sa...

Kan verkligen rekommendera ett besök om du har vägarna åt Öland.